Máté Henriett és Kovu

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Hogy mit jelent számomra az Agility?

Kontrol, összhang, kitartás, figyelem.

Amikor Kovu az életem része lett, nem gondoltam volna, hogy bármi közöm lesz valaha ehhez a sporthoz, sőt még akkor sem igazán hittem el, amikor az első pár edzésen túl voltunk.

Ami a legszimpatikusabb ebben a sportban és abban, ahogy Kriszti tanítja, hogy nekünk kell alkalmazkodni a kutyához és megfigyelni melyik technikával a legkönnyebb teljesítenie egy akadályt vagy kezelnie egy helyzetet.

Az agility nem csupán egy sport. Az edzéseken olyan dolgokat tapasztalok meg a saját kutyámmal kapcsolatban, amire a mindennapokban nem figyelnék fel.

Számomra döbbenet volt rájönni, hogy annyira figyeli minden rezdülésem Kovu, hogy ha már kicsit feljebb tartom a kezem vagy nem nézek rá a vállam fölött vissza, az teljesen más irányba viszi el a mozgását.

Annyi mindenre kell figyelnie az embernek, hogy megfelelően irányítsa a kutyát, hogy közben a saját testtudatossága is fejlődik.

Az agilityvel kezdem megtalálni a helyem a világban, ezért úgy gondolom, az egyik legjobb döntésem volt csatlakozni a Warriors Agility Teamhez!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email